Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım Nedir?

Web tasarımı, internette yayınlanan web sitelerinin oluştulması ve tasarlanması sürecidir. Yazılım geliştirmeden ziyade web geliştirmenin kullanıcı deneyimi ve görsel tasarımla ilgili tarafını ifade eder.

Web tasarımının temel olarak odaklandığı aşamalar şunlardır:

1

Sayfa Düzeni

Bir web sayfasındaki metin, resim ve diğer tüm öğelerin düzenlenmesini ve kullanıcı dostu bir şekilde yerleştirilmesini kapsar.

2

Görsel Öğeler

Web sitesinde kullanılan resimler, renkler ve yazı tipleri gibi görsel öğelerin uyumlu, çekici ve markanın kimliğine uygun bir görünüm sunması amaçlanır.

3

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

SEO, web sitesinin arama motorlarında (Google vb.) iyi performans göstermesi için çeşitli yöntemlerle optimize edilmesidir.

4

Kullanıcı Deneyimi (UX)

UX tasarımı; web sitesinin kolay kullanımlı ve anlaşılabilir olmasına, kullacıların sitede gerçekleştirdiği gezinme ve diğer eylemleri optimize etmeye odaklanır.

5

Kullanıcı Arayüzü (UI)

UI tasarımı; web sitesinde estetik, sezgisel ve kullanıcı etkileşimini kolaylaştıran arayüzler oluşturmayı hedefler.

6

Mobil Uyumluluk

Mobil uyumlu bir web sitesi hem bilgisayarlarda hem de tablet ve akıllı telefonlarda çeşitli ekran boyutlarında doğru şekilde görüntülenir.

Web tasarımı, yaratıcılık ve teknik beceriyi birleştirmeyi, ilgili alanlardaki yenilikleri takip etmeyi ve kullacını beklentilerini karşılamayı gerektiren dinamik bir alandır.

İşletmeniz için bir internet sitesi yaptırmak istediğinizde web tasarımcınızla tüm bu unsurlara ve işinize yönelik özelliklere uygun bir tasarım yapılmasını talep ettiğinizi iletin. Ayrıca, web sitenizin yazılımının da güncel olması gerekir. Böylelikle güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım elde etmiş olursunuz.

Çeşitli işletmelerin gereksinimlerine yönelik sunduğumuz website seçeneklerini inceleyebilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir